School: Scoil na mBráthar, Cathair Saidhbhín (roll number 16702)

Cahersiveen, Co. Kerry
An Br. B. L. Mac Eoin

"God bless me and my wife,
    My son John and his wife
    We four and no more. Amen.
    Chuaidh sé suas go tigh fheirmeora lá agus bhí Máire istig roimis. Nuair a fuair sé an déarc dubhairt sé an deilín thuas. D'éirigh Máire ar dearg buille láthaireach agus dubhairt mar freagra air:-
    "Bad luck to you and your wife
    Your son John and his wife
    You four and no more. Amen."
  2. Chualaidh Tadhg Ó Cathasaigh an cunntas seo on' athair, Tadhg O Catasaig, atá ina cómhnaidhe i bPáirc an Aonaigh.

MUIRIS O CONBAIDHE
    Bhíodh comhnaidhe ar Mhuiris bhocht thuas i gCaorthain, áit go mbíodh an muilleann ann fadó, bhíodh fios aige go maith an lá go mbíodh an t-aonach ann agus go moch ar maidin agus bata 'na láimh aige bhíodh sé istig sa t-sráid agus gach aon amhrán aige. Deirim-se leat gurbh é abhí ábalta ar amhrán do thabhairt uaidh agus da chloisint na daoine suas le míle on mbaile é. Bhíodh bailéidí dá ndíol aige ar Phinginn an ceann.
      1. people by social grouping
    Tadhg Ó Cathasaigh