School: Na Cealla (Kells) (roll number 8148)

Kells, Co. Kerry
Pádraig Ó Fiannachta

1. (continued from previous page)
    dtúis go raibh an fear pósta dá uair cheana agus gur sciob na púcaí a bheirt ban. Socruidheadh na púcaí eatortha féin go gcuiridís breis piobar i bfeóla cun na bridóige agus go mbeadh sí ag sréathartaig na dhiaidh agus nuair ná deireadh aoinne "Bail Ó Dhia ort" go mbeadh sí aca, ach in ionad san má deireadh aoinne an bhail níorbh fhéidir leó í breith leó. Dheineadar mar ba cóir-socruithe aca agus an bríathar go raibh ar an brídeóig ag sréathartaig ach dubhairt fear a raibh na seasamh le'n bfalla i mbun an tíghe "Bail ó Dhia ort" agus bhí teipighthe ar na bpúcaí. Cad a dheineadar bhí tubán úachtair inaice leis an bhfalla i ngiorract dóibh ná bhreith ar an bfear agus é dtumadh isteac san tobán. Bhí sé clúdaighthe leis an mbainne agus as go bráth leis na bpúcaí agus d'fágadar ann é cun é féin a tharrach amach. Nuair tháinig sé amach bhí sé clúdaighthe le bainne agus bíodar go léir ag magadh fé.
      1. poetry
    Máire Ní Shúilleabháin