School: Na Cealla (Kells) (roll number 8148)

Kells, Co. Kerry
Pádraig Ó Fiannachta

1. (continued from previous page)
    gortuidthe. D'eirig na daoine go moch ar maidin an lá sin ní raibh tásc na túairisc ar aon nídhe bhí ba h-ainmidhthe leath mharbh leis an ocras. Bhí na crainn leaghaithe agus cuid don na tigthe agus na cruidhte agus bhí na báid imthighte.
  2. Tímcheall na blíadna 1924 súas le ceithre blíadhna déag ó shoin do scéith an aba atá ag rith síos go dti an tráigh agus do rith an tuille síos an bhóthar agus síos gleann garbh le fánaigh go dtí an tráig ní fhéadfadh aon chapall na chart dul suas an bóthar san bhí bóthar eile ann agus bhíodar ag dul an bhóthar sin go dtí go raibh sé slán.
    1. processes and phenomena
    Tomás Ó Muircheartaigh