School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    d'fágail cun iad dithe. Bhí an t-am sin ana cruaidh ortha. Tháinig min bhuidhe chúca - sin é an cead cabhair a fuaireadar. Dheindís praiseach leis.

(A sean Mháthair adúbhairt an méid sin le Tomás Ó Rathaille 5adh Rang. Tá sí 88 bliadhna d'aois. Neill Ní Gríbhtín a b'ainm dí nuair a bhí sí na cómhnuidhe i Baile Cléibh. Deireann sí go bfeacaidh a máthair na scioltháin a dtógaint chun iad dithe)
  2. Tá cloch in aice mo tighe agus tá rian coise ann agus deirtear gur thuit fear ó'n spéir thios ar an gcloic san agus tá rian na coise ann fós agus do léim sé ó'n gcloich thuas an gcnoc atá in aice le báig an Daingean ar an dtaobh eile.