School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. Fadó bhí fhear aosda na cómhnuidhe i gCurraichín in aice leis an áit atá tig an tsagairt suidhthe anois. Chuaidh sé go dtí an portach lá. Chonnaic sé cúig girrfidhe. Bhí asal agus trucaill aige. Bhí Eager na chómhaidhe i Loch Carrthaighe. Giuisteas agus Tierna Talmhan a b'eadh é. Bhí dhá chú ag an giuistear. Ghoid Éamonn an dhá cú mar bhí Eager sa cúirt an lá san. Bhí leas ainm air - Éamonn Machanta. Do mhairbh sé cúig girrfidhthe i cúpla uair. Annsan chuir sé na madraí a bhaile. Bhí na madraí fluich agus salach.
    Chuir Éamonn na girrfidhthe isteach san rail agus bhí móin sa trucaill. Chuaidh sé abhaile annsan leis
    Donncadh Ó hEaluighthe
    Seán Ó hÉaluighthe