School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    agus d'fhág sé an Knight gan an Liosta. Bhí fios ag Ó Drisceall gach áit go raibh na fínníní in Éirinn bhí sé ag obair sa Staisiún an Cábla in America na dhiaidh sin.
  2. Sa bhliain 1867 d'eirig na fínníní cun rialtas Shasana do chur síos. Bhí na buachaillí ar fad a bhfad 'nullmhú féinig chun cogadh. Nuair a thainig an lá ceart bhíodar go léir ullamh. Thiar in aice le iarthar Ciarraidhe d'eirigheadar amach an cead uair. Thógadar staisiún na Gáirdí Uisge agus na Ceallaibh. Nuair a bhí san deanta aca cuireadar chun bóthair arís. Ag Droichead na h-Uisge inaice le Fiacal Caillte. Do buail
      1. people
    Donncadh Ó Seaghdha