School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    mór air. Annsan d'eirigh siad ar maidean le na chéile agus do chuaidh siad amach sa stábla. Do bhí an capall a bhí ag an Sasanach marbh agus do bhí an dhá chluais ar an asal gearrtha. Dubhairt an t-Éireannach leis an Sasanach "is dóigh liom gur tháinig duine san oidhche agus gur ghearr sé na cluasa de'n asal agus gur bhris an capall a dhá thaobh ag gairidhe.
  2. Do chualas sgéal fadó a innsint ag na daoine chríona mar gheall ar Iosa Chríost. Nuair a bhí Se féin agus a Mháthair ag siubhal rómpa, do chuadar isteach i dtig feirmeóra ag lorg lóistín na h-oidhche
    Donncadh Ó hEaluighthe
    Diarmuid Mac Cárthaig