School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    na gcodhladh. Annsan chuaidh Diarmuid agus Gráinne go choill a bhí i Loch Carrthaighe. Nuair d'eirig Fionn agus na Fianna bhí siad ar lorg Diarmuda agus Gráinne. Ní raibh Diarmuid agus Gráinne ann. Chuaidh Fionn suas ar Suidhe Finn agus chuaidh na Fianna isteach i mbád agus amach san bhfairrge ar lorg Diarmuda agus Gráinne. Chuaidh Diarmuid agus Gráinne ó Loch Carrthaighe go Cnoc Fiacal atá in aice le Ros Beithe. Tháinig na Fianna isteac i Rosbheithe. Bhí Diarmuid ar an dtráig. Dúbhairt Diarmuid leo an baréil a raibh sa bád aca. Dúbhairt na Fianna go raibh. Ní raibh fhíos ag na Fianna cérbh' é an fear. Thóg na Fianna an baréil amach as an mbád. Cuaidh Diarmuid suas ar bhárr Cnoc Fiacal. Sheasaimh sé ar an mbaréil agus é ag dul síos an cnoc. Bhí na saighdiúirí eile ag iarraidh an rud ceadna a dheanamh ach do marbhuigheadh cuid mhaith de's na
    Donncad Ó hEaluighthe
    Máire Ní hEaluighthe