School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. Tá an dá áit in aice le Suidhe Finn. Chuaidh buachaillí bána ann fadó. Bhí eagla croidhe ortha go mbéarfadh na póiléas ortha. Chualaidh na póíléas go rabhadar i bhfolach. Cuireadar fios ar an tairm dearg go dtí Tráighlí. Nuair a chualaidh na buachaillí bana ag teacht iad Bhíodar ar barra an Cuimhín i bfolach. Nuair a chonnacadar iad anoir cun. Droicéad Cárrthaighe thiomaineadar leo ó barra an Cuimhín anuas le fanaidh. Cheapadar ná beadh aon mhoill ortha dul go Faill a leamhain treasna an locha. Thanadar go léim na bhfear ar barra na faille, bhí an corcan ag duine aca a thabhairt cun biad a bheiriú dó féin leimeadar ó barra na faille isteach sa locj. An fear go raibh an corcán aige ní raibh sé abhalta dul chómh fada
    Seefin, Co. Kerry
    Donnchadh Ó Séaghdha