School: Gort Buidhe (roll number 14509)

Gortboy, Co. Kerry
Gilbert Mac Gearailt

1. (continued from previous page)
    Chuaidh fear suas go Cuimín Péiste lá cun uisce na locha do thaoscadh isteach san Giodaig. Bhí sé cun muillinn do thógaint ar port na Giodaighe agus do theastaig mórán uisce uaidh. Nuair a bhí sé ag briseadh puirt na locha, do chuala sé an guil. D'iompaig sé ar a shál agus chonnaic sé na tighthe i Maol-lios tré theine. Rith sé annuas ó an gCúm acht ní raibh aon tig tré theine nuair do shrois sé an baile. Bhí iongnadh air acht d'imthig sé suas arís cúpla lá in adhiaidh sin, acht b'é an sgeal céadna é, cheap sé go raibh an baile go léir thíos dóighte agus do stad sé den obair.
    Diarmaid Ó Leain, Lios-Líath-bhán, Lios-a-Phúca, 76 blíadhna
    Dáithí Ó Leain