School: Gort Buidhe (roll number 14509)

Gortboy, Co. Kerry
Gilbert Mac Gearailt

1. Tá bóthar breágh réidh ag rith ó Tomies Bridge ar an Leamhain inaice le Loch Léin - go Glencuttane School. Bhí an bóthar so déanta fad ó, nuair a bhí an droch-shaoghal ann. Bhí na daoine go bocht agus do chur an Bórd of Works an obair ar siubhal idtreó go dtuillfeadh na daoine roinnt airgid. Sgilling an lá a bhíodh aca an t-am san. Tar éis tamaill do stad an obair.
    Ins an mbliadhan 1926. D'oscaileadh an bóthar arís agus cuireadh trí droichid bhreághtha ar an mbóthar, ceann aca treasna an Ló, ceann eile treasna na Giodaighe agus ceann eile imBaile an Leathair. Bóthar deas is eadh é anois agus téigheann teastallaí in a ngluaisteáin ó Cilláirne go Gleann Cárthaig ar an mbóthar so.
    Tá a lán bóithiríní eile sa pharóiste agus tá an riaghaltas ag obair ortha gach bliadhain agus igceann tamaill eile beidh bóithre deasa san ceanntar so.
    D. Ó Cróinín, Gortbuidhe
        1. public infrastructure