School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. Timceall le caoga blian oshin bhí seana tig inaice leis an reilig. Ní raib aoinne ina comnuide acht aon. Diarraid bean orta connus a fuair a fear bás. Dubairt sí gur buail beirt fir isteach cuca maidin. Deireadar go radeameadar í féin no Tadg do marbú.
    Deireadar leithe cuca a bfearr leí do marbhú. Ní raibh fios aice cad a rádh fe deire dubairt sí Tadg. Fuair Taidg bas an lá san. Agus fanaid mé ins an Seana tigh sin as san amac.
    Pádraig Ó Súilleabháin
    55
    Shronahiree Beg, Co. Kerry
  2. Bí sagart ann fadó, aon lá amhain nuair a bhí sé ar turas eigin. Taining sé suas ar fear do bheanuigeadar a cheile. Nuair a biodar tamall maith ag caint dubhairt an sagart leis cad fa go bfuilir ins an gleann triobloide séo. Dubairt an fear leis cad fa gur bfagfad na droch angile as an neamh agus