School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    tigh bíodh ana seancus aige. Gach maidin do bainfead sé a cuid éadaigh de agus théighead sé isteach san abainn ag snámh, agus ansan rithfeadh sé isteach agus e leacta agus "O a Mhuire" an suibhal aige. Nuair a bhíod sé ag cur a cota air théigead sé don téine é, agus an hata, agus an front, mar an gcéadna.
    Nuair a bhíó se ag teacht tar aon bata bainfhead sé an cóta agus hata de. Caithfeadh sé an hata agus an cóta fein bata. Bainfead sé na brogaí de, agus caitfead sé iad fein bata. [?] Cromfead sé síos ar a cosa agus ar a lamha annsan suibhalach sé chómh cuin agus is feidir leis ar a cosa agus ar a lamha annsan suibhalach sé chómh ciuin agus is feidir leis ar a cosa agus ar a lamha [?] peire bróg nua da (baigaideach) g baigfead sé, gearrfeadh se na buinn chun an uisge do leigine isteach is amach. Mar a deirfead sé féin
  2. Tagann lá crosta na bliadhna ceithre lá ina dhiaidh Lá Nodlag agus deirtear gur lá crosta an lá sin i gach seactmhain den blain sin. Deirtear ná bheadh aon rath ag duine a phósadh an lá sin agus aon duine a marbhuigeac ainmidhe
    Pádraig Ó Muircheartaigh
    Seán Ó Muircheartaigh