School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. Tá an slándas agus an lus mór ana mhaith má geárran duine é féin. Coimeádain síad an geárr glan agus leigheasann an gearr go tapaidh ansan. Leigeasann an mac-an-t-áth habha eascóide. Sársaparilla deineann purgóid maith i gcóir galar uasabhasach éigin a bhíonn ar daoine. Tá an buacallán Buide ana mhaith i gcóir sgórnah teinn.
    Padraig Ó Muircheartaigh
    Seán Ó Muircheartaigh
    60
    Bridia, Co. Kerry
  2. Do bhí bacac ag taistil na háite seo fadó. Diarmuid Ó Shéagdha a bainm dó, acht glaodhtar Diarmuid Crochibhar air. Fanfadh sé in ár dtig de gnáth. Bíodh ana failte acu roimh Diarmuid mar bíod a lán sgeulta greanmhara á n-innsint aige. Cóta rubh abhíodh air agus bríste liath agus hata chruaid dubh agus bóna agus front. Níor cuir sé an front air aon Aoine riamh. Do bíodh té agus siúicre aige féin agus dolfadh sé naói cupán i gcóir a mbreicfeast. Os comhair an teine a deanfadh sé an leabaidh do féin as feir. Níor labhair sé riamh le haoinne ar an mbothar acht istig san