School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    glóire anois." Mhuise go deimhin féin arsa Pádraig "Nuair a bheidh sí chomh fada ag Dia agus bhí sí agamsa beidh Sé tuirseach go leór dí."
  2. Bhí fear ann fadó. Bhí sé aosta agus ní raibh aon mhaitheas ann ach dul go dtí an chnoch anois agus arís chun aire a thabhairt d'á chuid ainmhidhe. Lá amháin pé scéal é chuaidh sé go dtí an cnoich chun a ainmhidhthe d'fheiscint. Ní raibh sé ró maith cun suibhal agus nuair a bhí sé ar bárr an cnuic tháinigh tuirse air. Shuidh e síos ar thortóigh agus thosuigh sé ag féacaint ar an bhfairrige a bhí thíos fé na mbhun. Le na linn sin cuir sé a lámh ina phóca agus tarraig sé
    Brighid Ní Mhuircheartaigh
    Bridia, Co. Kerry