School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    dubhairt an máistir leí, "cad é an fhad a thoghadh duine chun dul timcheall an domhan?" "Dá mbead solas na gréine ag duine, ní bhainfhead sé ach lá agus oidhche de, "Go maith ar seisean, "anois cad air a bhfuilimh ag cuimneamh fé lathair".
    "Tá tú ag cuimneamh gur mise an scolaire ach ní headh is mise an mhaistréas!"
  2. Bhí fear ann fado agus Padraig a b'ainm dó, bhí a bean breoite agus bhí beancile comharsain ag tabhairt aire dí. Lá amhain bhí Pádraig ag obair amuigh sa pháirc. Do rith an bean comarsainach amach agus dubhairt sí le Pádraig "O stad a Phádraig tá do bean marbh. Tá sí imtighte ar Rí na
    Brighid Ní Muircheartaigh
    Bridia, Co. Kerry