School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. Nuair a bhí Naomh Pádraig ag muine Oisin. Do bhí fuil ag teacht o cosa Oisin. Connaich Pádraig é agus dubairt sé cad fá go bhfuil an fuil sin ag teacht óid cosa. Ó Oisin is dócha gur mar-gheall ar na Paidir arsa Pádraig. Ó arsa Oisín le Pádraig an feidir leat mo athair agus mo mhuintir do scaoileadh ó Ifrinn. Dubhairt Pádraig gurb fheidir leis. Do scaoileadh Pádraig gach duine dá mhuintear acht aon fear amhain dára bainm Osgar mach Oisin. Nuair a cuaidh Pádraig go dtí doras Ifrinn do bhuail na daoine istigh é. Ó arsa Osgar le Pádraig fánaidh me annsa go deo má thabairfidh tú tslág maith na bbriseadh go deo. Fuair sé an tslág agus tá sé istig ann fós agus sé istig ann go deo.
    Pádraig Ó Suilleabhain
    Shronahiree Beg, Co. Kerry