School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    Cad a chíonn tú daoine ag ól ainairthe le? Leis na Súíle. Cad a bhíonn ag siubhal agus a gcinn fuatha? tairngí na mbróg. Barlá agus tráig agus a dhá ceann dhúnta>? ubh.
    Tá tig beagh agam agus mó féidir le luch suidhe isteach ann, agus ní féidir leis na daoine go léir san baile mór na fuinneoige do cómhrad ann? meireachán. Do cúghas suas an cnoc do bhuail gluisteán liom do bhí dhá fir bán ann agus fear dubh. D'ith na fir d bán an fear dubh cad é an uimhir a bhí ar an gluisteán? Dhá cead a hochtú is a haon.
  2. Scamaill dearg san iarthar cómartha aimsir breágh. An grian ag dul síos agus an spéir buidhe mór-timcheall leis cómhartha baistige. Nuair a bhíonn na fainleóga sua san spéir bíonn aimsir breág ag teacht agus nuair a bhíonn siad ag eiteall i n-aice an dtalamh bíonn aimsir
    Seán Ó Muircheartaigh
    Bridia, Co. Kerry