School: Gráig na Gréine (roll number 12819)

Graignagreana, Co. Kerry
Anna Ní Shiocfhradha

1. Micheál Ó Donnchada ó Keel in aice Caisleán na Mainge. Ceaptar gur de shliocht Ua Donncada an Ghleanna é a eirig bocht. An-scéalaidhe sa beárla é . bíodh ‘spot’ fox terrier leag lena cois i gcomhnaidhe. Dheineadh sé geataí sáspain nó aon nídh go leagadh sé lámh leis. Dubhairt sé go bhfaca sé leipreacan sa Gaillim.
    An-fhocal aige do bheadh “Maisle no Masle chuca” agus bhíodh sé mar leas ainm air. fuair sé bás i dtigín beag le cois tinn. Ní ragadh sé go tig na mbocht. Bhí sé timcheall99 blian. Cailleadh é timcheall 20 blian ó shoin. Deireadh sé gur thaisteal sé San Fransico agus Yukon.
    Terence Sherlock . served in India in the British army was about seventy five or eighty years and is dead about three years he w?
      1. people by social grouping
    Languages