School: Bunaneer (roll number 10242)

Bunaneer, Co. Kerry
Siobhán Ní Choncubhair

1. Bhí an Mhagidean Muire ag taisdeal in dorchadas tráthnóna 7 an leanbh Íosa na teannta. Do stadadar i mbéal dorais tighe a bhí ar an mbóthar agus d'iarradar cead bheith istig i gcóir na h-oidhche. Thug fear a' tighe sin dóibh, acht níorbh áilleis an mnaoi iad do leigeaint isteach in a'cor. 7 mar olc ortha níor thug de leabaidh dóibh acht colg 7 brus (?). Insan oidhche tháing greim ar fear a tighe. D'fhiafruig bean an tighe den Maighdin Muire an raibh aon leigheas ar eolas aici d'fhóirfeadh an ghreim. Do chuir Muire is a Mac a lámha mar a raibh an greim 7 do leighfeadh é ar an láthair sin.
    So an ortha: -
    "Fear mín ag an mnaoi borb