School: An Gleann Mór (roll number 13973)

An Gleann Mór, Co. Kerry
Máire T. Ní Chonaill

1. (continued from previous page)
    agus dhá chiseán ar an mhiúil agus chuaidh sé in áirde uirthi idir na ciseán. Bhiodhar suíd lán de fhlainín. Nuair a shrois sé an Chathair bhí an miúil an-chrostálta agus níor fhead Caisín túirling. D’iompuig an mhiúl agus thug an bóthar abhaile uirthe féin d’aimdheóin Caisín. Rith an miúil lei agus mór staon gur shroiseadar Othar Mong. Chuaidh sé sa chorrach annso agus bhí Caisín indon túirling. Bhí an flainín leath nuighthe ar an mbothar ó Chrois Dhaibhre go dtí Othur Mong – é mar bhrat talmhan ag lucht taisdil agus Caisín mar cheap mhagaidh acu.