School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Kerry
B. Ní Mheidhre

1. (continued from previous page)
    mar sin. Bé sin fáth an Garraí Garbh a thabhairt air agus cé go bhfuil sé na pháirc réidh cothrom anois tá an sean ainm air ig cómhnuidhe.

GARRÍ DHÓMHNAIL DRÍOGHAN
    Tá an garrí seo fé féir anois. Mo sheana athair a thug do Dómhnal Dríoghan é. Bhíodh bothán ag Dómhnal bocht ann, acht níl rían ná túairisg de ann anois. Bhí garra bheag aige leis agus bhíod prátaí curtha ann. Fuair Dómhal bocht bás trí ficead blían ó shoin nú mar sin, ach tá "Garrí Dhómhnal Dríoghan" ar an b'páirc ó sion.

COINNLEACH a' tSEAGAIL
    Páirc íseal cruínn é seo. Ins an pháirch seo a cuireadh mo shínnsear an seaghal agus bhíodh bárr mhaith de ann, agus go dtí an lá indhiu tá "Coinnleach a' tSeaghail" mar ainm air.

PÁIRC na CRÚAIDHTE
    Páirch trim fánach