School: Doirín Darach (roll number 7813/4)

Derreendarragh, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

1. Bailigheann na daoine tímcheall na teineadh Gheibheann duine acu bioráin agus deargann sé é. Deireann se le duine eile "Seo mo bioráin duit, cad is bioráin do. Má b'faigheann mo bhioráin bás deir mo dha láimh beidh an trom trom ort." Beireann an tarna duine air agus deireann sé na focuil chéadna. Leanann an spórt mar sin go múcann an bioraín.
    Cuirtear an duine ag a múcann an bioraín i lár an úrláir. Cuireann siad púicín ós cionn a súl agus é sínte ar an úrlár. Gheibheann siad rud éigin agus cuireann siad os a chionn é agus deireann duine "Trom trom cad tá
    Máire Bean Uí Cathbhuaidh
    Máire Ní Séaghdha