School: Doirín Darach (roll number 7813/4)

Derreendarragh, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

1. Do bhi deirfiur agam darb ainm di Maire Ni Chathbhuaidh. Bhi si ar an deirbhfiuir is sine do bhi agam. Cailin dathamhail slantamhail a bheadh i agus i cuig is fiche bliadhna d'aois.
    Do bhris ar a slainte agus do thagadh na cairde go leir cun i d'fheiscint. An la so bhi bean Padruig Ui Dhunaidhe o Doirin soir ag teacht anoir agus sios an sean casan o bothar Cill Airne a thainig si. Nuair a bhi si i n-aice an gheata amuigh d'fheach si siar an bothairin ata idir an bothar publidhe agus an tig seo agus do chonnaic si mo dheirbhfiuir ag siubhal sios an bothairin ag a seath fearthainne
    Seán Ó Cathbhuaidh
    Seán Ó Cathbhuaidh