School: Leithead

Lehid, Co. Kerry

Fear a bhí ag obair againn d'innis an sgéal dom
    Máirín Ní Ghealbháin
    Séumas Ó h-Urdal ab'ainm do
    Sgéal i dtaobh báid a chítí sa bhfarraige.
  2. Tímcheall le triuchad bliadhin ó shoin bhí dhá bháid amuigh san bfharraige ag íascaireact. Bhí cúpla fear i ngach báid agus núair a bhíodar amuigh in aice an 'Maiden Rock' connaceadar báid mór agus soillse móra as. Bhí an oíche cuibheasach stoirmeach. Ach mar sin féin bhí na seólta suas ag an báid mór. Ní raibh aoinne ar bórd luinge agus bhí an báid ag dul go díreach agus ní raibh an stuirm ag déanamh aon rud do.
    Bhí ionghnadh ar na fearaibh a bhí in aon bhád agus d'fhiafruigheadar ar na fir eile a bhféachadar an bád mór, dúbhradar nár bhfaca. Annsan bhí an bád mór ag dul síar an bágh agus ní fhéacadar a tuille é. Fuair na daoine a chonnaic é bás.
    Máirín Ní Ghealbhain
    Seán Ó Seaghda