School: Leithead

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. Aon oidhche amháin bhí bean na codhla sa labaig agus bhí an fineóg osgailte agus connach sí na daoine go léir tímpall an seómaire. Bhí sí ag féachaint ortha agus taréis tamall thánaig beirt aca go dtí an labaig agus chuireadar éadaigh na laban anúas air ceann na mná agus cúadar as an seómara cúpla seachtain na dhiaidh sin fuair sí litir ó americha go raibh a dratháir marbh. Bean Phádraig Ó Bríadhan a bhí ann.
        1. public infrastructure
    Máire Ní Dhúnáighe
    Pádraig Ó Bríadhan
    Male
  2. Nuair a bhíodar ag déanamh an bóthar bhí daoine óga go léir ann. Bhí Pádraig O Bríadhan ag dul ar sgoil an úair sin agus bhí na daoine ana bocht agus ní raibh aon airgid ag na Cómhairle Condaé agus an págh a bhíodar ag ghabhailt ais eadh seacht bpúnt mine go dtí na daoine óga agus deich bpúnt mine go dtí na stiobhardí. Do stadadh na gasúra óga go léir ó'n sgoil an úair sin cun obair a ghabháilt ar an mbóthar