School: Landsdowne (Cuar na gCoileach) (roll number 6091)

Coornagillagh, Co. Kerry
Eibhlín, Bean Uí Súilleabháin

1. (no title)

Is amhlaid de réir deallraim go raibh an feur seo istig sa roilig lá go raibh socraid ann agus connaic sé an cloigeann ar an dtalam agus do labair se go dána leis ar nós duine na faghad féin bás in aon cor.

Is amhlaid de réir deallraim go raibh an fear seo istig sa roilig lá go raibh socraid ann agus connaic sé an cloigeann ar an dtalam agus do labair se go dána leis ar nós duine na faghad féin bás in aon cor. Ac dfeagair an cloigeann ós árd dó le sagas miorbhailte agus geallaim-se dhuit gur stad sé dá caiint dána láithreac Conn.
    "Feac a ceann agus gan ann ac áit na súl.
    Tá se monntac, geanncac, bearna cúl "(ars an fear magaid a ghiolla thall a labhairt cómh dána luím