School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. Do bhí ceárdhtain inaice le tig Sheáín Uí Sheaghdha R.I.P. in Árd-Áodha. Séamus gabha abainm don ghabha a bhí ann. Do bhí gabha eile darb ainm John Foley ag obair ar an ceárdhtain siar atá ann fós. Taréis tamaill fuair Séamus gabha bás. Dubhairt John Foley go bhfeacha sé é in a dhiaidh abháis (?) in aice na ceárdhtain. Dubhairt sé leis go raibh sé ag caint leis agus go ndubhairt Séamus gabha leis, cúpla léíne a ceannach agus iad athabhairt dho gabha eile cun iad a chaitheamh. Ní raibh aon gabha eile tímceall na háite an uair sin ach é féin. B'éigean dhó féin iad a caitheamh.
    Nóra Ní Shúileabhán
    Pádraig Thadg Ó Shúileabháin