Scoil: Leithead (uimhir rolla 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ina chómhnuidhe i Leithead fadó. Sylvester Mácáraig a-b-ainm do. Ní raibh sé abalta an airigid a tabhairt don sagart san Stásiún mar ní raibh sé aige. San am sin nuair ná bhiodh na daoine ábalta an tairgid a thabhairt don sagart go thugadh an sagart Back Station dóibh mar pinós. Do cuir an sagart stasiún mar sin do Sylvester Mácáraig agus nuair tháinig an sagart don tig cun an stásiún bhí múintir an tighe ag búaladh córna. Nuair tháinig sé isteach agus nuair connaic sé cad a bhí á dhéanamh ag muintir an tighe bhí sé ar buile agus dubhairt sé leó ná faidír aon mhaith san eórnin agus in-a dhiag san
    Máire Ní Shéaghdha
    Siobhán Ní Shéaghdha