School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. Bhí amadán ann fadó, agus bhí sé le bheith pósta le bean óg. Dubhairt an bean ná pósadh sí an amadán, chun go dtabharfadh sé freagair ar dhá cheist. Bhí an t-amadán ar siubhal an bhóthar, chonnaic sé cipín ar an mbóthar, agus do thóg é súas. Do chúaidh sé píosa eile de'n bhóthar, chonnaic sé ubh. Annsan dubhairt sé go mbeadh síad úasáideach do uair eigin eile. Annsan thainig sé go tig an strann-séina. "Freagair an dá cheist seo" ar sise. "Tá teine im' theangain" ar sise. Tá go maith ar seisean déanfaidh mo uibhe a pósta ann. "Connus a chasfaidh tú é timcheall", ar sise. Ó ar seiseann, "leis an fcipín sep. Do fhreagair se an da chesit, agus do phós se an chailín.
    AT0851: The Princess who Cannot Solve the Riddle
    Seóirse Ó hUrdail