School: Leithead (roll number 5480)

Lehid, Co. Kerry
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. Bhí garsún ann fadó bíodh sé in aice sa teine gach aon uair so ló. Aon lá dubhairt a mháthar leis rud eigin a deanamh ac ní dhéanfadh sé é. Rug a máthair air. Do cuir sí amac an doras é. Dubhairt sí leis gan teact isteach arís. Bhí sé ag dul an bothar agus conach sé tarbh lair-tig an claidhe ag gníor. Bhí caint ag na h-animhidhthe go leir an uair sin. "Dúbhairt an tarbh le Seán cá raibh sé ag dul." "Dubhairt Seán ag dul ag curdac mo fhortúin dom féin" "Dubhairt an tarbh leis an leogeá mise leat" "Leogfeadh" Dúbhairt Do leim seán ar dhrom a tairbh agus dimeadar leó. Bíodar ag cuir díobh agus bo geár
    AT0130: The Animals in Night Quarters
    Seósamh Ó Guithín