School: An Clochar, Neidín

Kenmare, Co. Kerry
Brighid Ní Lochlainn

1. Beannacht ó dhia orainn féin agus ar an mbeathadh seo thug sé dúinn. An té do thug an beathadh seo dhúinn-ne go dtugfaidh sé trócaire agus beatha ríoraidhe dár n-ainmneachaibh tré Íosa Críost ár dTiarna. Amen.

All the fields etc. on our farm had Irish Names. Here are some of them -

All the fields etc. on our farm had Irish names.
    Here are some of them-
    Coinnleac, leachainín, leaca, páirc an uisce, barrna, tuirín, plás a tobair, móinéar garbh. páirc dhubh, scairtín, páircín na paithnighe, páirc a sheiminé, bun a pharoic, mountain land
    lúb An Aitinn, leacha dóighte, plás na scolops, eire, carraig árd, seana tigh, éire dhoimhin, bearna gcopall, cloc ar uisce, eire dhubh, poptae bán, plás dubh, seathan na gleanna, cróitín, earac, tháig, leaca na dtoiríní.
    Higher Mountain Land-
    Céim an fhiadh, fé, fial piach, oraighe