School: Siolbhrain (Shelbourne) (roll number 5235 or 5484)

Gortrooskagh, Co. Kerry
Síghle, Bean Uí Thuama

Paidir a deireann m'athair tar éis an Coróin Mhuire gach oidhce

Tugaimíd suas an Coróin Páirteach, seo Naomhtha do Dhia is do Mhuire, a Mháthair Glórmhar, a thug slán ó'n lá sinn, go dtugaidh Siad slán ó'n oidhche, agus ó'n bhliadhain atá rómhann amach sinn, a Thighearna!
    Agus ár leanbhaí in gach aon áit go bhfuil siad, go dtógaidh Sé an tinneas, an Trioblóid, an mí-ádh, agus an anfaithe dinn. Igcóir na h-oidhche, agus na bliadhain go dtúirlingidh beannacht an Spioraid' Naoimh anuas orainn, in ainm an Athar, agus an Mhic agus an Spioraid Naomh. Amen.

Nóta -
    An Domhnach nach féidir don líon tighe dul go dtí an Aifreann toisc donacht na h-aimsire, nó rud éigin mar sin, deireann m'athair an paidir seo leanas:-

"Go dtugaidh Dia cion d'Aifreann éigin atá á léigheamh ar fuaidh na hEorpa indiu d'ár n-anam agus dos na h-anamacha bochta d'fhág sinn, is
    Máighréid Ní Thuama
    Múinteoir