School: Ráithín (C.) (roll number 9384)

Raheen, Co. Kerry
Peig, Bean Uí Chróinín

1. Eoghan ag an Stáisiún
    Thárla go raibh stáisiún ag an sagairt paróiste áit éigin ar na Mínteógaibh. Tháinig sé isteach agus chuir an carabhat beannuighthe air chun Faoisdine a chloisint, ach ó tharla go raibh an chuid achu an chuthalach níor chorruigh aoinne chuige. Fé dheire sheas Eoghan agus díreach ar an dtoirt, do sheas feirmeóir achfuinneach agus chromadar araon ar a glúnaibh i bhfochair a chéile.
    Ar ndóigh ní raibh oiread measa ar Eoghan is a bhí ar an bhfeirmeóir agus dubhairt an sagart leis suidhe siar ar a’ mhóin annsan dó féin. Bhí sgiathóg móna i ngar do. Rinne Eoghan amhlaidh agus dubhairt:-
    ‘Má tá an t-Athair-mhac mar an Eaglais
    Níl suim ‘nár ngnó