School: Loch Coiteáin (roll number 10049)

Dromickbane, Co. Kerry
Eibhlín, Bean Uí Shúilleabháin

1. (continued from previous page)
    sagart paróiste Cill Garbháin timcheall seachtmhó bliadhain o shoin. B’íad na muinntear Ua Donnchadha ar na daoine go mbíod na bainis ba mó aca san comharsanacht seo.
    Bhíod suas le dachad carr clíathánach san draganna leo. Géanna Róstacha a bhíodh aca i gcóir an ndínnéir. Bhíodh bainnisí móra ag Muinntir Ua Curnáin leis, núair a bhíodh a gclann á chur i gcrích leo.
    John Looney
    Gortdromakerrie
    Muckross
    Killarney

Cúil liath.

Cúil Liath – A backward district near Mangerton Mountain. It is barren, on the whole, it is full of stones and furze, and it is only sparsely populated.
    Dromcuc Bán:- Is a stretch of high land, between two districts.
    Fathach Bán:- Is a stretch of flat country.