School: Moyderwell Convent of Mercy (roll number 13530)

Moyderwell, Co. Kerry
Siúracha na Trócaire

1. Má bhíonn duine breóidhte gheibheann seana bhean ata ag cionn seachtmhódh bliaín Brigdeóg agus cuireann sí isteach le clíathán an duine breóidhte é agus deireann sí paidir airighthe. Creideann na daoine go leigheasann sé sin an duine breóidhte.
    Má gheárrann duine a mhéar geibhtear billeóg slánda agus cuirtear leis an gcneadh é stadann sé an fhuil.
    Má bhíonn duine ag casachtaig gribhtear neantóg agus deintear é do beirbiú agus tugtar an tuisge le nól dó.
    Má bhíonn ainmhídhe breóidhte géibhtear córda agus cuirtear snaidhm na páiste ar agus búailtear an t-ainmhídhe naoí n-úaire leis.
    Má bhíonn bhó breóidhte deintear ú do "cómhraic" sé sin tugann síád gealamhaint do Naomh Mártan go marbhóchaidh síad an bhó dho má théigheann sí i bhfeobhas. Ní gádh í a mhacbú go dtí go mbíonn sí aosta.
    Eilís Ní Shúilleabháin
    An Mhin Aird Bhuí, Co. Kerry