School: Moyderwell Convent of Mercy (roll number 13530)

Moyderwell, Co. Kerry
Siúracha na Trócaire

1. (continued from previous page)
    madraíbh tú scradhadh as a chéíle. D'imthig sí féín agus an leanbh leó chómh tapaidh is bhí sé in a gcosaibh acht núair a bhíodar tameall soir an bóthar cad a chídhfhidís acht an tighearna talmhan agus dhá mhadra aige agus fear bocht dá strachadh aca. Bhí an tighearna féín agus é ag féachaint ortha agus béal air síar go dtí a dá chlúais le neart gáiridhe. Diompuig an bhean bhocht ar a sáil arís agus sgían buile ina dá súil le neart sgannradh leis an sgannradh a cuireadh ar an leanbh bocht do thuit sé marb i lár an bhóthair. Níor dein an bhean bocht ach é dfágaint mar ar thuit sé agus rith léi féín . Is dócha go raibh sí ró lag chun a tógaint. Do chúaidh sí isteach i siopa ar thaobh an bhóhair agus tairéis builín dhá phíngin dithe do thuit sí féín marbh.
    (an seóladh céadhna)
  2. Bhí fear in a chómhnuidhe i nGarradh na dTor i bparóiste na Mináirde fadó. Lá amháin chúaidh sé go dtí Daingean Uí Chúise chun crúisgín a ceannach. Dá phingin go leith a chósnócadh sé sa Dainghean agus chúalaidh sé go bfaghadh sé ar dhá phinghin é i dTráighlí. Do chuir sé chun siubhal láithreach. D'fág sé an Dáingean in aoinfheacht leis an dtréan agus do shiúbhal sé isteach go dtí Tráíghlí
    Eibhlís Ní Shúilleabháin
    An Mhin Aird Bhuí, Co. Kerry