School: Moyderwell Convent of Mercy (roll number 13530)

Moyderwell, Co. Kerry
Siúracha na Trócaire

1. (continued from previous page)
    dtagann an mhaigdean mhuire ar chúaird go dtí gach tig an oidche sin agus fágann síad na dóirse osgailte chun fáilte a chur roimpe.

Núair bhíonn na daoine ag bainnt na bprátaí nó an choirce nó na móna bíonn féasta mór aca an lá a críochnuigheann síád é chun an chlabhsúr a theasbáint.

Ní théigheann aoine amach tairéis a sé a chlog tráthnóna lá 'le Seán mar deirtear go mbíonn na púcaí agus na taidbsí go gnóthach an oidhche sin agus dhá bfagaidís greim ar aoinne dhéanfhaidís díoghbháil dó.

Fadó núair a tháinig an té go hÉirinn ar dtús bhí sé ana ghabann agus núair a dheineadh na mná an cuigeann gach seachtmhain beadh braon té aca pé áit in a bhfaighídís é "in onóír don gcuigeann."

Lá 'le Stiofáin gach blíaín bailigheann na búachaillí go léir le chéile agus gléasann síád íád féin súas agus teigeann síad timcheall ó thig go tig ag bailiú airgid. Bíonn rinnce mór aca annsan leis an
    Eibhlís Ní Shúilleabháin
    An Mhin Aird Bhuí, Co. Kerry