School: Moyderwell Convent of Mercy (roll number 13530)

Moyderwell, Co. Kerry
Siúracha na Trócaire

1. (continued from previous page)
    súip orm. Ní bhfagaidh tú mise arsan baine mara bfaghaidh tú bó a thabharfhaidh me bó ar íarraidh, bó a thánga, bó a thabharfadh baine. baine a dhéanfadh ím. Ím a chimileóchainn le cosaib madra. Madra bhéarfadh ar fíadh. Fíadh a snámhfhadh ar uisge. Uisge fhliuchfhadh cloch. Cloch a chuirfheadh faobhar ar sgíán. Sgían a geárrfhadh slat. Slat a bhúailfheadh briogaire D'ól mo
    chuid súip orm. Ní bhfagaidh tú mise arsan bhó mar a bhfagaidh tú bean a chrúdhfidh mé. Bean ar íarraidh, bean a thánga, bean a chrúdhfadh bo. Bó a thabharfhadh baine. Baine a dhéanfhadh ím. Ím a chimileóchainn le cosa madra. Madra bhéarfadh ar fíadh. Fíadh a snámhfhadh ar uisge. Uisge fhliuchfadh cloch. Cloch a chuirfeadh faobhar ar sgían. Sgíán a gheárrfadh slat. Slat a bhúailfheadh Briogaire d'ól mo chuid suip orm. Fúair sé an bhean ach sé a bhí ag crúddh na bó aici ná críathar. Tháinig an spideóg cuiche. Arú a óinsigh ar sise chuir cé bhuidhe sáthach ar thóin an chríathair. Dein sé é agus chrúidh sí an bhó acht sár a raibh leath na rudaí déanta aici bhí Briogaire thall in Ameirce.
  2. Seanamhrán

Cómhairle a bheirim dib, ¶ Gan chealg óm' chroidhe