School: Moyderwell Convent of Mercy (roll number 13530)

Moyderwell, Co. Kerry
Siúracha na Trócaire

1. (continued from previous page)
    orm. Ní bhfagaidh tú mise arsan t-uisge mar a bfaghaidh tú fíadh a snáthfhaidh orm. Fíadh ar íarraidh, fíadh a thánga, fíadh a snámhfhadh ar uisge, uisge fhliuchfhadh cloch. Cloch a chuirfeadh faobhar ar sgíán. Sgían a gheárrfhadh slat. Slat a bhúailfheadh Briogaire d'ól mo chuid súip orm. Ní bfaghaid tú mise arsan fíad mar a bfagaidh tú madra a bhéarfhaidh orm. Madra ar íarraidh, madra thánga, madra bhéarfadh ar fíádh. Fíadh a snamhfadh ar uisge. Uisge fhliuchfhadh cloch. Cloch.
    Cloch a chuirfeadh faobhar ar sgían. Sgíán a geárrfhadh slat. Slat a búailfheadh Briogaire d'ól mo chuid súip orm. Ní bhfagaidh tú mise arsan madra mar a bhfagaidh tú ím a chimileóchaidh tú le mo cosaibh. Ím ar íarraidh, ím a thánga, ím a cimileóchainn le cosaibh madra. Madra bhéarfadh ar fíadh. Fíadh a snámhfadh ar uisge. Uisge fhliuchfhadh cloc. Cloch a chuirfeadh faobhar ar sgían. Sgían a gheárrfadh slat. Slat a bhúailfheadh Briogaire d'ól mo chuid súip orm. Ní bhfagaidh tú mise arsan t-ím mar bhfaghaidh tú baine a dhéanfhaidh me. Baine ar iarraidh, baine a thánga, baine a dheanfhaidh ím. Ím a cimileóchainn le cosaibh madra. Madra bhearfadh ar fíádh. Fíadh a snámhfhadh ar uisge. Uisge fhliuchfhadh cloch. Cloch a chuirfeadh faobhar ar sgían. Sgíán a geárrfhad slat. Slat a bhúailfheadh Briogarie d'ól mo chuid
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Eibhlís Ní Shúilleabháin