School: Clochar na Trócaire, Moyderwell, Tráighlí

Moyderwell, Co. Kerry
An tSr. Antoin

1. Tá fear na chomhnuidhe i dtig nuadh i dtaobh a chnuic. Ní raibh sé ábalta aon codhladh d'fhagailt mar gach oidhche nuair théighenn sé isteach san leabaidh téigheann fear agus coinneal ag lasadh na lámh isteach leis agus luígheann sé in aice leis. Do chuaidh sé go h-Americha agus níor tháinig an fear chuige in aon cor annsan, acht nuair a tháinig sé abhaile bhi fear leis an coinneal ann fós. D'innis sé do'n sagart paróiste é agus do chuaidh sé sin agus do bheannaigh sé an tig agus tach a raibh innte acht ní raibh aon mhaitheas ann. Ní thugann sé aon áird ar an bhfear anois agus téigheann sé in a codhladh 7 an fear in einfeacht leis. Tá sé ina beathaidh fós
    Lizzie Moriarty
    Castlegregory, Co. Kerry