School: Clochar na Trócaire, Moyderwell, Tráighlí

Moyderwell, Co. Kerry
An tSr. Antoin

ar fead tamaill. Uaireanta bhriseadh an cleamhnais mar geall ar caorach.
    Cóisire a tugtí ar an rinnce agus an ceóil agus an féasta a bhíodh aca tar éis an phósad. Nuair a bhíodh an lánamha ag fághaint an t-séipéil chaitheadh na daoine sean-bhróg na ndiaigh. Annsan théighidís go tigh tabáirne agus tar éis san théighidís go tigh an buachalla. Chaithidís an oidhche ann ag ithe is ag ól ag rinnce agus ag déanamh spórt. Nuair a bhíodh an lánamha ag teacht abhaile tar éis an "Honeymoon" bhíodh oidhche eile ag na daoine i dtigh an cailín. "Breith-abhaile" nó "Drag Home" a tugtí air.
    Fadó caitheadh an cailín rud aosta agus rud nuadh, rud ar iasacht agus rud gorm. Níor cóir do'n bhfear siubhal suas an seípéal leis an gcailín ach is ceart dóibh dul abhaile le na cheíle.
      1. poetry