School: Clochar na Trócaire, Moyderwell, Tráighlí

Moyderwell, Co. Kerry
An tSr. Antoin

1. (no title) (continued)

Bhí fear ag suibhal an bóthar oidhche amháin agus tuithim na h-oidhche a bhí ann, agus é ag siubhal leis féin in áit uaigneach...

(continued from previous page)
    Pé sgéal é, tháinig an fear an tríomadh oidhche agus thárla gour dhearg an taidhbhse an phíopa airís agus thug sé dó é - "go ndeanadh Dia tróchaire ar d'anam bocht " arsan fear an chéad uair. Gáir an taidhbhse "A" ar seisean "ól é an tarna uair. "Muise! go dtugaidh Dia aoibhneas na bhfliaitheas duith anocht" arsan fear "A," arsan taidhbhse "sin a bhí uaim agus anois tá mo purgadóir criochnuighthe.
    Noreen Dillon
    Dromcunnig, Co. Kerry