School: Cluaineach (C.) (roll number 11774)

Coolrawer, Co. Sligo
Bean Uí Chlaimhín

1. Bás beannuighthe go bhfághaimíd, beatha na glórmhar go gcruinnighimíd, ar bhaintreabhach Muire go rabhaimíd a coidhche agus ar uair ár mbás, Amen
    Ó a Dhia táim ag iarraidh Ort mar dhéirce mé a leigint isteach i dtigh na féile áit nach n-iarrfaidh mé biadh ná éadach acht beatha na glórmhar is dá h-éisteacht.
    Absalóide, creideamh cruaidh seo a thuigeanns againn ar uair ár mbás mar thuigeanns an t-aingeal Dé i gcluasa na mná, trí ráithe abhí sí ag A iomchur gur thúirling sí mantal ar a h-asal, dhá ríogh, trí ríogh, siolt, deór, braon níor bhlas A bhéal gur thainic Mac Dé, gur thug Sé an t-uisge trid a mhéar. Is maith
    Vera M. Jennings
    Cully, Co. Sligo