School: Cromán (C.) (roll number 12821)

Cromane Upper, Co. Kerry
Bean Uí Shíodhcháin

1. Bóithre an Cheanntair
    Tá alán bóthar annso, Is iad seo na bóithre:- Bóthar Lios na Gaoithe, bóthar Cromáin, Bóthar Dúca agus bóthar an Phortaig.
    Dheineadh bóthar Lios na Gaoithe 100 bliain ó shoin in aimsear an droch-shaoghail agus deinead bóthar an phortaig san am ceadna.
    Fuair na fir ceithre scillinge an seactmain agus bíodh na mná ag obair leis. bheididís ag tarrac na gcloch le cliabhaca agus gheibhidís trí pingne an lá.
    Deineadh bóthar Cromán trí bliana deug ó shoin. Deineadh an bóthar atá ag dul go Lios na Gaoithe in aimsear an
        1. public infrastructure
    Síle Ní Ealuighthe