School: Dubhghlas (C.)

Douglas, Co. Kerry
Eibhlín, Bean de Róiste

1. (continued from previous page)
    iad bheith pósta le na chéile. Nuair ná bhíodh airgead ag daoine cun an spré do thabhairt do cailín is amhlaidh a tabharfhaidís beithidhigh do'n fear chéile. Bíodh cóisire mór aca nuair bhídís ag dul cun pósadh.
  2. Bí Máirt na h-Inide an lá deirneach d'Inid, lá mór spóirt iseadh an lá seo. Bailigheann buacaillí óga na h-áite isteac sa bhaile nó sa chathair an tráthnóna agus gach buachaill agus cailín oireamhnach nár pósadh ar feadh na h-Inide do casaidís téada mór thímpeall ortha agus tiománaidís go dtí Sgeilg iad. Déanfaidís pancóga an oidhche san, sin sean nós agus bíodh an spórt aca á chaitheamh suas féacaint cioca a bheadh oireamhnach i gcóir pósadh nó cioca ná bheadh.