School: Dubhghlas (C.)

Douglas, Co. Kerry
Eibhlín, Bean de Róiste

1. 1. Dein cairrigín ghlótac. Cuir an cairrigín ar bogadh in uisge fuar. Beirbhig i mbainne í go dtí síucre air. Ól é nuair se fuar.
    2. Gearr inúin go mion agus measg le siúcre donn agus ith e.
    3. Faig síolruis agus cuir in oigheallar agus líon uisc ebeirbhithe air, cuir in aice na teine é cun é do tharrach.
    4. Teire a codlad agus ól leamhacht in a bhfuil piobar ansan bíonn tú ag chur alluis. Fan idh leabaidh ar feadh cúpla lá.
    5. Lonnluig do chosa in uisge an - the agus triomuih go maith agus go cruaidh iad.
    6. Bailig seamróg na gasa fuide. Nigh i bfíor uisce. Tarrach in uisce beirbhithe ar nó tae. Sgag agus blaisig le sughlach lemúin agus candy donn.
    7. Suidh síos ar an dtalamh ar an bhféar. Cuir do dhá laimh i dtaobh thiar duit agus bain da ladhar de'n féar agus na rudaí atá ag fás ann. Na feach ortha in aon cor agus tú gá stathadh. Cuir i saspan agus shaoil isteach uisce
          1. medicine for human sicknesses
    Gobnait Ní Chonncubhair