School: Dubhghlas (C.)

Douglas, Co. Kerry
Eibhlín, Bean de Róiste

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann fadó dar'b ainm ó Seaghdha. Lá amháin bhí sé ag marcuidheacht ar chapall cois na fairrge.

(continued from previous page)
    sagart ía gus phós sé iad. Do mhaireadar araon le cheile ar feadh cúpla bliadhan. Bhí tríur inghean acu. Lá amháin bhí an fear ag glanadh an lochta agus thuit an clóca ar an úrlár ach cheap an fear ná tógfadh an bhean aon cheann do. Nuair a chonnaic sí é do thóg sí é agus rith sí fé dhéin na fairrge. Rith an fear amach as an dtig agus nuair a chonnaic sí é ag imtheacht léi féin níor chuaidh sé na diaidh mar bhí sí ró fhada uaidh. D'fhan na leanbhaí leis an bhfear agus bhí lapaí idir a méireannaibh agus ní féidir le aon Séaghdha díobh dul amach ar bhád thar puinnte Cromáin.
    Eibhlín Ní Shúilleabháin
    Tullig More, Co. Kerry