School: Dubhghlas (C.)

Douglas, Co. Kerry
Eibhlín, Bean de Róiste

Bhí fear ag gabháilt an bhóthair lá, agus chuaidh sé isteach i dtig mbeag agus bhí bean istig ann.

Bhí fear ag gabháilt an bhóthair lá, agus chuaidh sé isteach i dtig mbeag agus bhí bean istig ann. Dubhairt sí leis suidhe síos agus thug sí rud éigin le n-ithe dhó.
    D'fhan sé ann go dtí an maidin, thug sí breacfást dó annsan. THosuigheadar ag cainnt agus dubhairt sé léi ná chuirfeadh aon rud eagla air agus go raibh sé ag féachaint amach an bhfagadh sé aon nídh a chuirfead eagla air.
    Dubhairt sí leis go raibh caisleán ins an áit sin agus gach fear a raghadh isteach ann ag obair go mbeadh sé marbh ar maidin. D'imthig an fear leis féin agus nuair a tháinig sé chomh fada leis an gcaisleán bhuail fear an chaisleáin leis, dubhairt sé leis go nglacadh sé leis ar feadh tamaill. Bhí an fear sásta agus nuair a tháinig an oidhche fuair sé leabaidh agus
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cáit Ní hEachtegeirn