School: Killorglin (B.) (roll number 12832)

Killorglin, Co. Kerry
Ml Ó Donnchadha

1. (no title)

Nuair a chuala an t-Ath. Seóirse Ó Súilliobháin P.P. Cill-Fhorglan go raibh Sighle Ní h-Iarluighthe 'na file d'fhiafruigh sé dhí "an tusa an duine a bhíonn ag moladh na ndaoine?

Nuair a chuala an t-Ath. Seóirse Ó Súillobháin P.P. Cill-Fhorglan go raibh Sighle Ní h-Iarluighthe 'na file d'fhiafruigh sé dhí "An tuse an duine a bhíonn ag moladh na ndaoine"?
    "Is mé a Athair" ar sise 7 "molfaidh mé tusa leis más maith leat é"
    "Ná mol is ná cáin mé ach fág mar atá mé."
  2. Roinnt Éamon Nic Craith ar an bhfiadh
    Bhí fiodhghaire ann uair agus bhíodar ag fiadhach agus mharbhuigheadar fiadh. Thuiteadar amach le'n a chéile mar gheall ar roinnt an fhiadha. Dubhradar go bhfágfaidís an roinnt fé'n gcéad fhear a gheóbhfadh an bóthar chúcha. Cé tháinig chúcha sa t-slighe ach Éamon Nic Craith agus dubhradar gur thuiteadar amach mar gheall ar roinnt an fhiadha agus go bhfágfaidís fé sin an roinnt do dhéanamh! "Very well" arsa Éamon "Déanfad-sa é", Dhein sé an roinnt
      1. poetry
    Caitlín Ní Dhonnchadha